30 фирми показват иновативни мебели в Панаира

  • от PlovdivTime
  • 16:10, 19.02.2018

Последно поколение изделия за обзавеждане и дизайнерски проекти ще бъдат презентирани в две специални зони на изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“, което ще се проведе от 21 до 25 февруари 2018 г. в Международен панаир Пловдив. Посетителите ще могат да видят на живо как да използват ултрамодерните предложения на известни български и чуждестранни марки, да се запознаят с креативни идеи на интериорни дизайнери.

Ще бъдат демонстрирани италиански  бои и мазилки, служещи едновременно за термоизолация и декорация, както и техники за тяхното нанасяне. Иновативна боя трансформира повърхностите, като превръща стени, колони и бюра в офиса  в място за писане,  рисуване и споделяне на идеи. Стъкло с нанопокритие, керамичен принт и абсолютно прозрачен уплътнител са резултати от навлизането на високите технологии в традиционни производства.

В демо зоната ще бъдат презентирани новите тенденции в банята, където водещи са максималният комфорт и пестенето на вода. В мебелния обков се отличава електрическа система за шкафове, която може да бъде тествана на място. Циментно покритие, което се нанася върху всякакви материали, индустриални подови покрития и паважна фуга са сред иновативните предложения.

На изложението ще бъдат представени 3D подове, стени и тавани, които стават все по-предпочитани заради оригиналната визия. Модерните натурални акценти навлизат във вътрешните пространства с интериорния мъх, с  естествения и техническия камък, от който се правят облицовки и дори мебели.

„Дибла – идеи и продукти за интериора“  доразвива концепцията на международната изложба за оборудване на хотели, ресторанти и търговски обекти „Хорека Пловдив“, затова присъства и специфично обзавеждане за магазини и бутици.

В експозициите на над 30 фирми са включени мебели и мебелен обков, матраци, легла и аксесоари за спалня, системи за баня и кухня, уреди за СПА, уелнес и фитнес центрове, подови настилки, паркети и декоративни пана, иновативни уреди за почистване, осветителни тела, дизайнерски тапети и други. Атрактивно място е финландската зона, където е изградена  автентична дървена къща барбекю и джакузи на дърва.

Изложението е съвместен проект на Международен панаир Пловдив и Националната платформа за интериорен дизайн „Дибла“. Проявата е част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и хорека сектора. Той включва престижните изложби „Агра“ - за селско стопанство, „Винария“ - за лозарство и винарство, „Фудтех“ - за хранителната индустрия, „Апи България“ - за пчеларство, и „Вкусове от Италия“, които се провеждат по същото време в Международен панаир Пловдив.